Kunstblik: wat en hoe?

Kunstblik: wat en hoe?

Oprichting
In 1994 is Kunstblik opgericht. Bij deze naam dacht ik aan het Campbell soepblik van Andy Warhol. Ook gaat het bij Kunstblik om: een blik werpen op kunst. Jongeren en volwassenen enthousiasmeren om naar kunst te kijken is een belangrijke pijler van Kunstblik.

Organisatieburo
Vanuit Kunstblik, een organisatieburo, verricht ik allerlei activiteiten op het gebied van kunst. Denk hierbij aan: het inrichten van tentoonstellingen, het opzetten van kunstprojecten voor het primair- en voortgezet onderwijs en aan het geven van lezingen aan volwassenen over kunsthistorische onderwerpen.

Adviseren en publiceren
Ik heb advies gegeven bij de aankoop van kunstwerken voor de kunstcollectie van het VUmc in Amsterdam. Tevens houd ik mij bezig met het schrijven van persberichten en artikelen voor catalogi of kunsttijdschriften.

Eigen creatieve ontwikkeling
Naast mijn werk schilder en teken ik met veel plezier. Het geeft mij als kunsthistoricus een beter inzicht hoe kunstenaars hun werk opbouwen en welke processen zij doorlopen. Als ik een uitleg geef bij een kunstwerk ga ik zowel in op de kunsthistorische achtergrond, als op de manier waarop het geschilderd is. Zo kan iedereen naar mijn idee nog beter leren kijken en geïnspireerd raken.

Juliette Verhofstad